HEGYVARI's Design

Milyen papírra nyomtatjuk az esküvői meghívót?

Milyen papírra nyomtatjuk az Esküvői Meghívót? HEGYVARI's Design

Amikor árajánlatot kértek az esküvői meghívó készítése előtt rengeteg kérdéssel bombázlak titeket: Milyen méretben szeretnétek, egyoldalas kétoldalas, esetleg kihajtható meghívó legyen? Milyen papírra szeretnétek nyomtatni a meghívót?

Úgy gondolom amúgy is rengeteg döntést kell meghoznotok ezekben a hónapokban, így próbálok nektek segíteni a blogon keresztül és bemutatni részletesebben a papírokat. A papír méretéről és a meghívó stílusáról később írni fogok.

Ne feledjétek, a képek a számítógépetek és telefonotok képernyőjének beállításai függvényében eltérhetnek a valóságos színtől, ezért először mindig próbanyomtatást készítünk, hogy a kezetekben fogjátok a meghívót.

Milyen papírt válasszak? HEGYVARI's Design

Milyen papírt válasszak?

Ofszet papírt, műnyomót, színes kreatív papírt, Rives Tradition-t vagy Curious Metallic-t? Ezek a nevek lehet kínaiul hangzanak annak, aki nem a nyomda iparban dolgozik. Ha tovább olvasod a posztot, akkor részletesen kifejtem melyik papírt érdemes választani. Először is két nagyobb csoportba raktam a papírokat, a natúr papírok között találjátok az ofszet, műnyomó és cellkarton papírt, míg a másik csoport a kreatív papírok: rives tradition, curious metallic és színes papírok.

Natúr papír

Cellkarton

Milyen papírra nyomtatjuk az esküvői meghívót? Cellkarton
Cellkarton

Barna újrahasznosított színezetlen természetes hatású papír. Általában akkor választják ezt a papírt a párok, ha az esküvőt is a természetes anyagok, dekoráció jellemzi. A vintage stílussal tökéletesen passzol és jól mutat rajta a vízfesték grafika. Díszíthető akár csipkével is, mind grafikusan, mind ragasztva. 

Az ofszet papír

Felülete enyhén simított natúr papír, általában szöveges kiadványok nyomtatására való. Mivel a felületén nincs máz, így a nyomtatás során a festéket a papír magába szívja, a képek így fakóbbak, életlenebbek lesznek. Akkor ajánlom ezt a papírt, ha az esküvői meghívótokat natúr fehér papírra szeretnétek nyomtatni, ami nem fényes, nem csillogós hatású. Gyönyörűen mutat rajta a vízfesték hatású grafika.

A műnyomó papír

Felülete krétázott, nagyon szépen simított, mázolt papír. Főleg képi nyomtatásra használják, mivel a festék nem szívódik be a papírba és a képek élesek, a színek telítettebbek lesznek. Akkor érdemes műnyomó papírt választani, ha fényképet szeretnétek viszont látni az esküvői meghívón, vagy olyan grafikát/stílust választotok, aminél fontos, hogy a színek élesek legyenek. 

Kreatív papírok

Színes papírok

Színes Papírok. Milyen papírra nyomtatjuk az Esküvői Meghívót? HEGYVARI's Design
Színes Papírok

Ezek között találunk matt és fényes papírt is. Akkor érdemes ezt választani, ha tudjuk, milyen színű lesz a meghívótok, így a nyomtatáskor nem festjük le az egész fehér papírt, hanem csak a grafikát nyomtatjuk. 

Rives Tradition 

Esküvői Meghívó Hegyvari Design
Rives Tradition

Hasonló a hagyományos kézzel merített papírhoz, természetesség jellemzi, kellemes tapintása miatt az egyik legtöbbet használt kreatív papír. A finoman filcprégelt felületre tökéletes minőségben nyomtathatunk grafikát, szöveget, vagy fotót. Választható fehér és pasztell színekben.

Curious Metallic

Esküvői Meghívó Hegyvari Design
Curious Metallic

Diszkréten színjátszó felületű, intenzíven csillogó, fémes hatású papír. Különlegessé teszi, hogy a fényviszonyok változásával más és más színárnyalatban tündököl. A nyomtatáskor a grafikán áttűnik a csillogás, így ezt érdemes figyelembe venni. Ha fényes papírt szeretnétek, és szeretnétek, hogy csillogjon az egész meghívó, akkor ezt érdemes választani. Elérhető gyöngy, fehérarany, arany, szuperarany és ezüstfehér színben. 

Összefoglalás

Ha természetes papírt szeretnétek a cellkartont, az ofszet papírt, vagy a Rives Tradition-t ajánlom. Ha fényes felületű papírra nyomtatnátok az esküvői meghívótokat, akkor válasszátok a műnyomót, ha pedig csillogós papírra nyomtatnátok ott van a Curious Metallic papír.

Remélem ezzel a bejegyzéssel segítettem Nektek, amennyiben kérdésétek van, vagy szeretnétek próbanyomtatást készíteni keressetek a megadott elérhetőségek egyikén, vagy kattintsatok a jobb oldalon az ingyenes árajánlat kérés gombra!

Üdvözlettel,

Bálint 👨🏻‍💻

Megosztás

Kapcsolódó bejegyzések

Nászajándék tükör plexi doboz

Az idei esküvői szezonban a plexi esküvői dekoráció lett az új trend. Imádjuk ezeket a plexi esküvői nászajándék és kívánság kártya dobozokat. Helyezd a Nagy

Bemutatta a Pantone a 2021-es év színeit

Bemutatta a Pantone a 2021-es év színeit

Minden decemberben nyilvánosságra hozzák a következő év színét. Ezt tekinthetjük valamilyen szinten trendelőrejelzésnek is. A világban történő események inspirálják választáskor, nem véletlenszerűen választott színekről van szó. 

Az egyedi esküvői meghívó készítés lépései

Az egyedi esküvői meghívó készítés lépései

Az esküvői meghívóra nem elég információhordozóként tekinteni, mert több annál. Előrevetíti a menyegző stílusát, és sokat elárul az ifjú párról is. Pontosan ezért fontos, hogy kellő időt szenteljetek a megtervezésére és a kivitelezésére egyaránt.